به گزارش خبرنگار مهر، حسینقلی قوانلو، ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه استان، اظهارکرد: پرداخت تسهیلات رونق تولید طبق فرمان رهبر معظم انقلاب از سال ۹۵ به دلیل بحران کاهش قیمت نفت و در شرایطی که رشد تولید به منفی پنج رسیده بود در حمایت از واحدهای کوچک و متوسط شکل گرفت.
وی افزود: طبق بررسی ها مشخص شد که ۷۰ درصد مشکل صنایع کوچک نقدینگی و ۳۰ درصد هم شامل مشکلات حقوقی، تکنولوژی، فروش و غیره است.
قوانلو با بیان این که هنگامی که قیمت ارز بالا می رود نیاز نقدینگی هم بالا می رود، گفت: در آن زمان با این که بانک ها ۶۸۴ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردند اما صنایع کوچک و متوسط به دلیل چک برگشتی، نسبت مالکانه مد نظر بانک ها، عدم داشتن حسابرسی یا بدهی به تأمین اجتماعی نتوانستند از آن استفاده کنند بنابراین کارگروه طرح رونق تولید شکل گرفت و بسیاری از این موانع برطرف شد.
۹۸ درصد صنایع در گلستان کوچک و متوسط است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان اظهار کرد: در استان ما هم ۹۸ درصد صنایع، واحدهای کوچک و متوسط هستند و طبق این شرایط می توانستند از تسهیلات رونق تولید و منابع داخلی بانک ها بهره مند شوند.
قوانلو بیان کرد: در سال ۹۵ در گلستان ۴۷۷ میلیارد تومان به ۴۱۳ واحد تولیدی پرداخت شد و مبلغی هم که بانک ها به صورت مستقیم به ۲۵۸ واحد تولیدی پرداخت کردند معادل ۲۵۲ میلیارد تومان بود که در مجموع ۷۲۹ میلیارد تومان وام پرداخت شد.
وی تصریح کرد: شروطی در این پرداخت وجود داشت از جمله به واحدهایی تسهیلات تعلق می گیرد که مشکل نقدینگی داشته باشند و با گرفتن آن مشکلاتشان برطرف شود، یا واحدهایی که اشتغال فعلی خود را حفظ و افزایش دهند و واحدهایی که طرح هایی ارائه دهند که منجر به اشتغال زایی شود.
قوانلو ادامه داد: آن چه ما در سایت خود ذکر کردیم مربوط به پرداخت های کارگروه تسهیلات است و پرداخت مستقیم بانک ها در آن لحاظ نشده است زیرا ما آمار جزئیات آن را نداریم و به زودی تهیه و در سایت قرار می دهیم.
وی در خصوص پرداخت تسهیلات رونق تولید در سال ۹۶ هم توضیح داد: در این سال به ۲۵۶ واحد تولیدی ۴۲۸ میلیارد تومان پرداخت شد و مبلغی هم که به طور مستقیم بانک از منابع داخلی خود پرداخت کردند ۴۹۰ میلیارد تومان به ۶۵۸ واحد تولیدی است که در مجموع ۹۴۱ میلیارد تومان تسهیلات ارائه شده است.
قوانلو درباره حاشیه های به وجود آمده در خصوص شرکت «طلای سفید» هم چنین توضیح داد: فروش این شرکت ۲۰۰ میلیارد تومان است و طبق قانون بانک ۶۰ درصد سرمایه در گردش خود را می تواند وام بگیرد.
وی گفت: سرمایه در گردش قرار نیست اشتغال جدیدی ایجاد کند بلکه اگر سبب تثبیت اشتغال هم شود کافی است.
نظارت بر پرداخت تسهیلات
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان تصریح کرد: در سامانه هماهنگ ستونی با عنوان نظارت وجود دارد و گروهی متشکل از استانداری، اداره کار، تأمین اجتماعی، صنعت و معدن و جهاد بر کار پرداخت تسهیلات نظارت می کنند و گزارش آن هم ارائه می شود.
وی بیان کرد: از ۲۵۶ واحدی که در سال ۹۶ تسهیلات رونق تولید به آن ها پرداخت شده ۱۱۳ واحد بررسی شده است.
قوانلو اظهار کرد: علاوه بر ما دو دستگاه دیگر، بانک ها و دستگاه هایی چون اداره اطلاعات، سازمان بازرسی بر پرداخت تسهیلات نظارت می کنند.
۵ درصد تسهیلات سال ۹۵ انحراف داشته است
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان تأکید کرد: طبق گزارشات، ۹۵ درصد تسهیلات پرداخت شده در سال ۹۵، انحراف نداشته و جز چند مورد به تولید پرداخت شده است.
قوانلو تشریح کرد: استان ما در بخش سرمایه گذاری به اندازه کافی دچار مشکل است بنابراین سعی کنیم این چند سرمایه گذار را با انتقادات فراری ندهیم.
وی توضیح داد: این پرداخت ها براساس جواز جدید که ایجاد اشتغال می کند و یا براساس پروانه بهره برداری آن واحد پرداخت شده است.
قوانلو گفت: برخی از واحدها منابعی که دریافت کردند را بابت بدهی های گذشته خود هزینه کردند ولی چون به نفع واحد تولیدی بوده ما ایرادی نگرفتیم.
وی افزود: ۶۴۶ هزار میلیارد تومان در کشور تسهیلات پرداخت شده که ۳۰ درصد آن در بخش صنعت و معدن اتفاق افتاده یعنی ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در بخش صنعت پرداخت شده که ۲۰ هزار میلیارد تومان آن مربوط به رونق تولید است.
قوانلو در ادامه در خصوص سقف پرداخت تسهیلات توضیح داد: در سال ۹۵، سقف پرداخت سه میلیارد تومان و در سال ۹۶، میانگین سقف سه میلیارد تومان بود یعنی محدودیتی برای سه میلیارد تومان نداشتیم.
وی گفت: هر واحد دارای پروانه بهره برداری از طریق سامانه می تواند یک بار وام بگیرد اما از طریق بانک به هر تعداد طبق طرح توسعه یا پروانه بهره برداری می تواند وام بگیرد و این خلاف نیست.
قوانلو اظهار کرد: در سال ۹۶، هزار و ۸۴ واحد تولیدی به مراجعه کردند که از این تعداد برخی شرایط آن را نداشتند، برخی مراجعه مجدد نداشتند، برخی مشکل وثیقه داشتند بنابراین به ۲۵۰ واحد وام پرداخت شد.
وی به رشد صادرات در استان اشاره کرد و افزود: از فصل زمستان سال ۹۶ تاکنون۴۰ درصد صادرات نسبت به سال قبل داشتیم. در چهار ماهه نخست امسال هم ۵۴ درصد صادرات غیرنفتی گلستان افزایش داشته است.
قوانلو گفت: تحریم های کشتی رانی ما از آبان شروع می شود و نقل و انتقالات از جنوب کشور دچار مشکل می شود بنابراین چشم امید به استان های مرزی است لذا راه اندازی کریدور شمالی که ما را به چین و روسیه متصل می کند بسیار ضروری است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت گفت: در سال ۹۷، حدود ۲۷۷ میلیارد تومان پرداخت تسهیلات برای استان درنظر گرفته شده که ما تصمیم داریم ۵۰۰ میلیارد تومان طرح را به بهره برداری برسانیم و تاکنون ۱۲۰ میلیارد تومان پرداخت شده است.
وی در پایان نام شرکت هایی که انحراف از طرح داشتند را چنین برشمرد: ماهان پاک، نگین پودر در بندرترکمن، خوش پخت زرین در آزادشهر و ماکارانی خرم.
نظر شما